To «Καρέλλειο» στον πεζόδρομο Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Η νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις σύγχρονες κοινωνίες. Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, καθώς επίσης και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» πραγματοποίησε δράση στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τη νόσο καθώς και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πασχόντων, των συνοδών και των οικογενειών τους.

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στην νόσο, για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας, τους τρόπους πρόληψης, τα στάδια και τα συμπτώματά της νόσου. Ακόμη δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ατόμων με άνοια.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει η Μονάδα του «Καρέλλειου», η οποία συνίσταται στη λειτουργία του Οικοτροφείου και του Κέντρου Ημέρας, όπου καθημερινά εξυπηρετούνται οι επωφελούμενοι της Δομής μέσω ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης.

Επίσης, οι πολίτες που παρευρέθηκαν στη δράση που οργανώθηκε από την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του δωρεάν Ιατρείου Μνήμης της Μονάδας, το οποίο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και για την προσφορά υπηρεσιών ατομικής συμβουλευτικής από τους Ψυχολόγους του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Τέλος, έγινε αναφορά στα Σεμινάρια Ψυχοεκπαίδευσης που πραγματοποιούνται από το προσωπικό του «Καρέλλειου», καθώς και στην οργάνωση Δράσεων Κοινωνικοποίησης, οι οποίες εφαρμόζονται τόσο εντός όσο και εκτός δομής.