Πρόγραμμα «Η Αποστολή στους Αστέγους»

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξενυχτά τα βράδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε πεζούλια, παγκάκια και υπόγειες διαβάσεις  στο κέντρο και όχι μόνο της Αθήνας μοιράζοντας δέματα τροφίμων στους αόρατους ανθρώπους της  πρωτεύουσας του σήμερα.

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Το προφίλ των ανθρώπων που περιμένουν τη βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι που περιφέρονται στους δρόμους, στις πλατείες και στις στοές για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα τους κατασκευάζοντας με χαρτόκουτα την πρόχειρη διαμονή τους.

Στους παραπάνω ανθρώπους έχουν προστεθεί, συνταξιούχοι, οικονομικά αδύναμοι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας που η κρίση τους οδήγησε σε αδιέξοδο, το οποίο έγινε απελπισία και απόγνωση και τελευταία και καρκινοπαθείς που την ημέρα στοιβάζονται στις ουρές των Ογκολογικών Νοσοκομείων, στη συνέχεια στις ουρές των συσσιτίων και το βράδυ τούς περιμένει η ελευθερία της απομόνωσης και του ασκητισμού στη γωνία κάποιου δρόμου ή στο προαύλιο κάποιας Εκκλησίας, μιας πλατείας ή όπου αλλού.

Οι άνθρωποι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» πιστά στις εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, συνεχίζουν αδιάκοπα να απλώνουν το χέρι στους αστέγους δίνοντας το μήνυμα, ότι δεν θα είναι μόνοι και αντιμέτωποι στα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, στις δύσκολες και πολλές φορές ακραίες καιρικές συνθήκες και κυρίως στη καθημερινή  τους πραγματικότητα που δεν περιλαμβάνει σπίτι, εργασία, κοινωνική ζωή.