Αποστολή χωρίς σύνορα

Καθήκον του κάθε ανθρώπου, τον οποίο δεν αφήνουν αδιάφορο οι τραγικές εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητά μας και πρωτίστως του κάθε χριστιανού είναι η συμπαράσταση στον εμπερίστατο αδελφό.

Η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας και ορόσημο τη βούληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συνεχώς και αδιαλείπτως προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις εκτός συνόρων με σκοπό τη συμπαράσταση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε δοκιμαζόμενους πληθυσμούς.

Οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες του εξωτερικού περιλαμβάνουν τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και αποβλέπουν στην παροχή άμεσης βοήθειας και στήριξης σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί από φυσικές και άλλες καταστροφές.

Ειδικότερα η «Αποστολή» παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια:

  • στο Κόσσοβο (Ιανουάριο 2011) αποτελούμενη από 5 τόνους σε συνεργασία με την Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,
  • στη Λιβύη (Σεπτέμβριος 2011) αποτελούμενη από 25 τόνους εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
  • στο Κόσσοβο (Νοέμβριος 2011) ύψους 4 τόνων σε συνεργασία με την ελληνική στρατιωτική δύναμη του Κοσσόβου, τους ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,
  • στο Κόσσοβο (Απρίλιος 2012) αποτελούμενη από 5 τόνους σε συνεργασία με την Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.