Αποστολή στους Φυλακισμένους

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης εντός και εκτός της πρωτεύουσας.

Σε άμεση ανταπόκριση των αιτημάτων των Διευθύνσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των σωφρονιστικών καταστημάτων, μέσα από τις οποίες διαπιστώνονται οι ελλείψεις, η «Αποστολή μεριμνά για τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των κρατουμένων προσφέροντας χιλιάδες προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας σε κάθε της επίσκεψη.

Επιπλέον έχει προσφέρει μεγάλες ποσότητες σε είδη ρουχισμού, χιλιάδες μερίδες συσσιτίου, αλλά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμβάλλοντας στην ενθάρρυνση των κρατουμένων προς την ενεργή συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Με συνέπεια, διάρκεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης κλιμάκιο της «Αποστολής» επισκέπτεται καταστήματα κράτησης, ενημερώνεται για τις προκύπτουσες ανάγκες τα προβλήματα και τις ελλείψεις των ιδρυμάτων συμβάλλοντας στην ανακούφιση των κρατουμένων.

Η «Αποστολή» έχει επισκεφθεί τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού, Ανηλίκων Αυλώνας, Ελαιώνα Θηβών, Πατρών κ.α. και έχει προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται.