Certification and Qualification: Coordinators for Domestic Violence Strategic Intervention CQ4DVCI

Η ενδο-οικιακή βία και η βία εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών είναι μία παγκόσμια πανδημία που επηρεάζει όχι μόνο τα θύματά της αλλά και την ανάπτυξη ολόκληρων κοινωνιών και χωρών.

Αυτό το σύνθετο και αυξανόμενο φαινόμενο βίας ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τον ρόλο των επαγγελματιών που εμπλέκονται άμεσα σε παρεμβάσεις για την ενδο- οικογενειακή βία και τη βία ενάντια στις γυναίκες, αλλά και σε σχετιζόμενες παρεμβάσεις (Ψυχική Υγεία, Κοινοτικά Κέντρα κλπ), δημιουργώντας ένα αναδυόμενο επαγγελματικό περίγραμμα,  εκείνο του Συντονιστή ενάντια στην Ενδο-οικογενειακή βία και βία εναντίον των γυναικών.

Αυτός ο επαγγελματικός ρόλος εξακτινώνεται πέρα από τον μεμονωμένο ρόλο των επαγγελματιών υγείας, των  κοινωνικών λειτουργών, των ψυχολόγων, των δικηγόρων κλπ. σε κάποιον που φέρνει κοντά όλους αυτούς τους επαγγελματίες και τις υπηρεσίες που προσφέρουν με σκοπό την βέλτιστη δυνατή & αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις γυναίκες – θύματα. Επιπλέον, υπάρχει μία κοινή ανάγκη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες να δημιουργηθεί ένα κοινό σχήμα πιστοποίησης για τον ρόλο του Συντονιστή Ενδο-οικογενειακή βίας και βίας εναντίον των γυναικών στην Ευρώπη.

Απαντώντας στις ανάγκες αυτές, το έργο Certification and Qualification: Coordinators for Domestic Violence Strategic InterventionCQ4DVCI με συντονιστή την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και εταίρους την Δήμητρα ΚΕΕ ΑΕ και την ACTA στην Ελλάδα, τους Royal Borough οf Kensington & Chelsea και Standing & Together Against Domestic Violence στην Μ. Βρετανία, την Catharsis στη Ρουμανία και την Diaconia Center of ELCL στην Λετονία, έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ένα σχήμα πιστοποίησης για τον ρόλο του Συντονιστή Ενδο-οικογενειακής Βίας και βίας Εναντίον των γυναικών.

Περισσότερα:  https://cq4dvci.projectlibrary.eu/