Πολυχώρος Παιδιού «ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

Τον Φεβρουάριο του 2023, η «Αποστολή» εγκαινίασε μία νέα Δομή για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών, τον Πολυχώρο Παιδιού «Λέλα Καραγιάννη» στο ιστορικό κτήριο όπου έζησε και έδρασε η ηρωική προσωπικότητας της Αντίστασης. Το κτήριο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Σκοπός

Η Δομή έχει γίνει ήδη ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, ένα μεγάλο σπιτικό στο οποίο οι οικογένειες της πολυπολιτισμικής κοινότητας βρίσκουν στήριξη, βοήθεια, λύσεις. Όλα τα προγράμματα είναι προσανατολισμένα στη φιλοσοφία της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη. Η Εκπαίδευση για την Ειρήνη είναι η έμπρακτη προάσπιση όλων όσων οι άνθρωποι επιθυμούν και ελπίζουν για να ζουν σε αρμονία με τον εαυτό, τους άλλους και το φυσικό τους περιβάλλον.

  • Ενθαρρύνει τον αλληλοσεβασμό, την ενσυναίσθηση, τη συμπόνοια και τη συμπερίληψη.
  • Εντοπίζει και αναδεικνύει τα κοινά και διδάσκει τη διαχείριση των διαφωνιών και των συγκρούσεων.
  • Επικεντρώνεται στα παιδιά και τους νέους και έτσι προετοιμάζει την κοινωνία των πολιτών, όπου υπάρχει κατανόηση των διαφορετικών οπτικών και απόψεων, ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, συνεργασία, συνδημιουργία και ανάπτυξη του διαλόγου.

Υπηρεσίες – Προγράμματα

  • Τις απογευματινές ώρες λειτουργούν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6- 12 ετών με δραστηριότητες όπως ομαδικά παιχνίδια (παραδοσιακά, ψυχοκινητικά, επιτραπέζια), μουσική, χορό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δημιουργίες, περιβαλλοντική αγωγή, εργαστήρια βιβλιοθήκης, αγώνες επιχειρηματικού λόγου, παιχνίδια έρευνας και τεχνολογίας αλλά και μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι αναπτύσσουν τις κοινωνικές, συναισθηματικές και νοητικές τους δεξιότητες, ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις προτιμήσεις τους, διασκεδάζουν, αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες.
  • Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης της οικογένειας, η Δομή παρέχει διασύνδεση και με άλλα προγράμματα της «Αποστολής». Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες λειτουργούν τμήματα ενηλίκων για την εκμάθηση ελληνικών και αγγλικών. Τα μαθήματα καλύπτουν όλα τα μαθησιακά επίπεδα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Λειτουργούν τμήματα δια ζώσης καθώς και μέσω web.
  • Επίσης, παρέχεται εργασιακή συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους . Η δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, η προετοιμασία για μία συνέντευξη, η εργασιακή νομοθεσία είναι μέρη ενός χρήσιμου κύκλου μαθημάτων.
  • Η συμβουλευτική γονέων είναι μία ακόμα υποστηρικτική δράση του Πολυχώρου. Σε ομαδικές συναντήσεις οι γονείς συζητούν τις δυσκολίες του γονικού τους ρόλου και ανταλλάσσουν χρήσιμες απόψεις για τη διαχείριση αυτών.
  • Στη Δομή οργανώνονται διαπολιτισμικές δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την αποδοχή του διαφορετικού, την εξάλειψη του φόβου και την ειρηνική συνύπαρξη. Η έκφραση των κατοίκων, η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών τους χαρακτηριστικών αλλά και η εξοικείωση τους με τις πολλές και διαφορετικές κουλτούρες, νοοτροπίες, φιλοσοφίες και θρησκείες που συναντούν στην καθημερινότητά τους είναι βασική επιδίωξη της Δομής.

Επίσης, οργανώνονται οικογενειακά προγράμματα με δράσεις για όλη την οικογένεια. Σε αυτά τα μέλη των οικογενειών, γονείς και παιδιά καλούνται να επικοινωνήσουν και να χαρούν λίγο κοινό χρόνο, μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λέλας Καραγιάννη 1, Πλατεία Αμερικής, 11252

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8657781- 6978104778

Email: paidiela@mkoapostoli.gr

 Polichoros_L. Karagianni

Ώρες Λειτουργίας: 10.00-19.30