Το «Καρέλλειο» στην Διεπιστημονική Ημερίδα «Γήρανσης & Αναπηρίας»

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Διεπιστημονική Ημερίδα «Γήρανσης και Αναπηρίας» στο Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και υπό την σύμπραξη και επιστημονική επένδυση της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειο» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του Ιδρύματος Μαρία Κόκκορη. 

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και Αντιπρόεδρος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) «Μαρία Κόκκορη», Πανοσιολογιότατος Αρχ. δρ. Νικόδημος – Νικόλαος Φαρμάκης, η Διευθύντρια του «Καρελλείου», κα. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, δρ. Ευστάθιος Γκόνος. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε διαλέξεις από εξέχοντες επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας, έχοντας ως στόχο την  ευαισθητοποίηση, την γνώση και τον προβληματισμό πάνω στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον τομέα της γήρανσης και της αναπηρίας. 

Το «Καρέλλειο» είχε ενεργή παρουσία με εργασίες που παρουσίασε το επιστημονικό προσωπικό της Δομής με θέμα τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις στην άνοια, την νευροψυχολογική αξιολόγηση και την κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία. 

Το «Καρέλλειο» ευχαριστεί για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην Ημερίδα και συγχαίρει τον Πανοσιολογιότατο Αρχ. δρ. Νικόδημο – Νικόλαο Φαρμάκη και την κ. Μαρία Μελέκου, κοινωνική λειτουργό και Διευθύντρια του Ιδρύματος «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της Ημερίδας.