Υποτροφίες από το μη-κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ATHENS INFORMATION TECHNOLOGY (AIT) στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

Το μη-κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (AIT), παρέχει στη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή»,  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για ακόμη μία χρονιά δύο πλήρεις υποτροφίες σε Έλληνες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Information & Telecommunications Technologies (MSITT, www.ait.gr/msitt) και μία πλήρη υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Management of Business, Innovation and Technology (MBIT, www.ait.gr/mbit).

Το κόστος συνολικά των υποτροφιών στο ανωτέρω πρόγραμμα ανέρχεται στις 53.000 Ευρώ.

To AIT είναι μη-κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο ινστιτούτο τεχνολογίας που συνδυάζει κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό και συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, διεθνή ερευνητικά κέντρα και κορυφαία πανεπιστήμια ώστε να προσφέρει διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια είναι δεδομένα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η αξιολόγηση των υποψηφίων πραγματοποιείται από την ακαδημαϊκή επιτροπή του Athens Information Technology. Η ΜΚΟ «Αποστολή» θα εξετάσει τα κοινωνικά κριτήρια των υποψηφίων ενδιαφερομένων και θα κάνει τις πρέπουσες υποδείξεις οι οποίες θεωρούνται δεδομένες και ευπρόσδεκτες από το ΑΙΤ.

Η αίτηση του κάθε υποψηφίου θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΙΤ www.ait.gr (από 26-03-2014 έως και 05-09-2014) και τα κοινωνικά κριτήρια θα ανακοινωθούν από τις ιστοσελίδες  της «Αποστολής» και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Οικονομικά & Κοινωνικά Κριτήρια για την χορήγηση Υποτροφιών

  • Οικονομική κατάσταση του υποψηφίου / Προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος    ή   δήλωση του νόμου 1599/86 επικυρωμένη από την εφορία, για τους μη έχοντες την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.
  • Οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου / Προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
  • Αναπηρία του υποψηφίου με την προσκόμιση γνωματεύσεων αρμοδίων Επιτροπών & προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
  • Αναπηρία γονέων –  αδελφών του υποψήφιου.
  • Η αναπηρία γονέων με την προσκόμιση γνωματεύσεων αρμοδίων Επιτροπών & προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του ατόμου που έχει την αναπηρία.
  • Η αναπηρία αδελφού με την προσκόμιση γνωματεύσεων αρμοδίων Επιτροπών & προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του ατόμου που έχει την αναπηρία.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια / Προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
  • Προστάτης οικογένειας / Προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και   ληξιαρχική πράξη θανάτου.
  • Πολυτεκνική ιδιότητα /  Προσκόμιση πιστοποιητικού από  αρμόδιο και αναγνωρισμένο φορέα και κατάθεση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
  • Κάτοικος ακριτικών περιοχών / Υπηρεσιακή βεβαίωση  του Δήμου της περιοχής του.
  • Κοινωνικά Επιτεύγματα – Διακρίσεις / Βεβαίωση αναγνωρισμένου φορέα.
  • Στρατιωτική θητεία / όταν ο ενδιαφερόμενος κατά τη διάρκεια υποβολής της αίτησης υποτροφίας υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία / προσκόμιση υπηρεσιακού εγγράφου από την μονάδα του.

*Θα εκτιμηθεί εάν παραθέσει ο ενδιαφερόμενος συστατική επιστολή.

Σημείωση: Τα πιστοποιητικά κοινωνικών κριτηρίων  πρέπει οπωσδήποτε να  βρίσκονται σε ισχύ κατά την καθορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων χορήγησης υποτροφίας όπως επίσης να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα από αρμόδια αρχή.