Σχολές γονέων του Κέντρου Ημέρας Χίου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών – Εκδηλώσεις για την Ημέρα της γυναίκας

Από τον Οκτώβριο του 2013, η Ιερά Μητρόπολις, άρχισε την λειτουργία Σχολών Γονέων. Οι εποικοδομητικές αυτές συναντήσεις αφορούν σε όλους τους γονείς κάθε ηλικίας, με παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και στους μελλοντικούς γονείς. Ο στόχος του προγράμματος της λειτουργίας των Σχολών Γονέων είναι το να έχει ο κάθε γονέας, γιαγιά ή παππούς, την ευκαιρία να ακούσει κάποια εποικοδομητικά και υποστηρικτικά λόγια, αλλά και τη δυνατότητα να καταθέσει τις απορίες του αλλά και τις δυσκολίες που συναντά μέσα στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Για τις ομιλίες του Μαρτίου ορίστηκαν εισηγήτριες η Σιακαβέλλα Ελένη, Κοινωνική λειτουργός και Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας – και η Γαλάτουλα Σεβαστή, Ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας. Το θέμα που παρουσιάστηκε ήταν «Διαχείριση άγχους των εξετάσεων: Πρακτικές συμβουλές σε μαθητές και γονείς». Οι συναντήσεις για το μήνα Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ενοριακές αίθουσες.  Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στις 7μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών, την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στις 7μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα Ι.Ν. Παναγίας Ευαγγελιστρίας, και τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις 7μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα Ι.Ν. Παναγίας Ερειθιανής. Τις ανωτέρω συναντήσεις παρακολούθησε σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, το Κέντρο Ημέρας Χίου ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κων/νου Γανιάρη, για την υποστήριξη εκδήλωσης – ομιλίας. Το θέμα που παρουσιάστηκε από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ημέρας αφορούσε τη Θέση της γυναίκας τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού. Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου καθώς και εργαζόμενοι από τα σώματα ασφαλείας.