Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Με το βλέμμα στραμμένο στη « Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτώβρη, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, αφιερώνει την εβδομάδα από 7 έως και 13 Οκτωβρίου στη σημαντική αυτή μέρα, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 7 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας θα ενημερώνουν τους πολίτες για το ευαίσθητο αυτό θέμα σε κεντρικά σημεία της Πόλης.

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη, 13:00 με 15:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ενημέρωσης για θέματα Ψυχικής Υγείας, στο Αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής Σχολής, με ομιλητές τον κο Απόστολο Αποστολίκα και την Όλγα Αναγνωστοπούλου, Ψυχίατρο και Ψυχολόγο της Δομής.

Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη 17:00 με 19:00 το απόγευμα, η Κινητή Μονάδα σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας διοργανώνει Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας», με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και προορισμό τα Χίλια Δέντρα.

Από 11 έως 13 Οκτώβρη πραγματοποιείται από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, στο Παυσίλυπο, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο κινητών Μονάδων με θέμα        « Σύγχρονα Μοντέλα Ψυχικά Ασθενών στην Κοινότητα».

Στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κινητών Μονάδων, το Σάββατο το απόγευμα 20:00 με 21:00 στο Παυσίλυπο θα παρουσιαστεί από την ομάδα «Δρυάδες εν πλω» και την σχολή χορού της κα Μαρίας Καραπαναγιώτη, παράσταση σχετικά με τις «Θεραπευτικές Διαστάσεις του Χορού».

Την Κυριακή 13 Οκτώβρη 12:30 με 14:00 στο Παυσίλυπο σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αριάδνη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου Παιδιών και Εφήβων» με ομιλητές τον κο Απόστολο Αποστολίκα – Ψυχίατρο, την κα Ειρήνη Στάμου – Ψυχολόγο και την κα Ιωάννα Χιώτη – Κοινωνική Λειτουργό.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ