Δείπνο στην Αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Πρότυπη Μονάδα Alzheimer και Συναφών Παθήσεων

Την  Πρότυπη Μονάδα Alzheimer και Συναφών Παθήσεων  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού « Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  επισκέφθηκε  στις 20 Νοεμβρίου 2012 η Αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών την οποία συνόδευε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου και  ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας υποδέχθηκε το προσωπικό της Μονάδας, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους φροντίδας των επωφελούμενων και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της «Αποστολής» για το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους φιλοξενούμενους.

Το παρόν έδωσαν  οι Γενικοί Γραμματείς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και του Συμβουλίου Εκκλησιών (KEK/CEC) Δρ. Olav Fykse Tveit (Νορβηγός)  και Guy Liagre (Βέλγος), αντίστοιχα με τις συνοδείες τους:

Ο Επίσκοπος Bedford – Henrich Storm (Βαυαρία), Επίσκοπος Moses (Τανζανία), η  κ. Mary Tanner (Αγγλία) ο κ. Γεώργιος Λαιμόπουλος (Οικ. Πατριαρχείο), η δ/νις Outi Vasko (Φιλλανδία), ο κ. Mark Beach (ΗΠΑ), η κ. Jutta Olschewski (Γερμανία), ο Πάστωρ  Thomas Wipf (Ελβετία), η δ/νις Katharina Dekanovska (Τσεχία), ο Πάστωρ A. Plaisier (Ολλανδία), ο κ. Johannes Minkus (Γερμανία).

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το κοινωνικό έργο που υλοποιείται στη Πρότυπη Μονάδα Alzheimer και Συναφών Παθήσεων, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την περίθαλψη και την φροντίδα της «Αποστολής» σε ευπαθείς ομάδες. Τόνισαν την άριστη οργάνωση και διαχείριση των κοινωνικών δομών του Οργανισμού, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι θα αναφέρουν το θεάρεστο έργο που επιτελείται στις εκθέσεις τους. Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν της αντιπροσωπείας που παρέθεσε ο Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.