Ανάσα ζωής στις πολύ μικρές επιχειρήσεις από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Προγράμματα για την ανάπτυξη, τον εκσυχρονισμό και τη βελτίωση της παραγωγής πολύ μικρών επιχειρήσεων

Πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα είναι και η φετινή αναπτυξιακού τύπου ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς, προσφέροντας καινούργιο παραγωγικό εξοπλισμό και πιστοποίηση των υπηρεσιών τους, συνολικής αξίας 9.500€. Ξεκινώντας το 2014 από τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, η ενίσχυση του προγράμματος της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επεκτάθηκε πανελλαδικά στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς του αγροδιατροφικού τομέα και των δημιουργικών δραστηριοτήτων με σκοπό να βελτιώσουν τα μέσα παραγωγής τους, να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα τους και να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια σε συνθήκες κρίσεως και σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Με χρηματοδότηση του Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities (IOCC), το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών έχει ενισχύσει μέχρι σήμερα 170 επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς με παραγωγικό εξοπλισμό και περισσότερες από 20 επιχειρήσεις με πιστοποιήσεις. Τα μέλη 19 αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 56 πολύ μικρών επιχειρήσεων έλαβαν επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), με τους οποίους η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεργάζεται τα επτά τελευταία χρόνια.

Η αίτηση συμμετοχής για αυτό το έτος υποβάλλεται έως και την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για την αίτηση μπορείτε να βρείτε σε αυτό το link.