Το φαρμακευτικό τους οβολό κατέθεσαν δεκάδες πιστοί κατά το σημερινό εορτασμό στον Ιερο Ναο του Αγ.Δημητρίου στο Μπραχάμι

Σε κλίμα εορτασμού του Αγ.Δημητρίου συγκεντρώθηκαν σήμερα, την 26η Οκτωβρίου φάρμακα για αναξιοπαθούντες ανασφάλιστους πολίτες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ και το ραδιοτηλεοπιτικό σταθμό ΣΚΑΙ, που μαζί με τις Ενορίες τη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζουν με αμείωτο ζήλο τη συγκέντρωση φαρμάκων στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία»

Σημερινός σταθμός ήταν ο Ιερός Ναό του Αγ.Δημητρίου στο Μπραχάμι, οπου ενορίτες, επισκέπτες που λόγω της εορτής κατέφθασαν στην εκκλησία, και δεκάδες πολίτες από τη γύρω περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ για την ενίσχυση φαρμάκων σπάνιων, ακριβών, δυσεύρετων αλλά και πολλών άλλων απρόσιτων σε ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στο όριο τη φτώχια και αδυνατούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τις χρόνιες αγωγές τους.

12 μεγάλοι σάκοι σε φάρμακα και 2 κούτες με υγειονομικό υλικό ήταν ο απολογισμός, ενώ πολλοί ενορίτες θα συνεχίσουν την προσφορά και τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσαν. Είναι η δεύτερη φορά που στην ενορία του Αγ.Δημητρίου στο Μπραχάμι, ο κόσμος ανταποκρίνεται με τόσοη αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο που υποφέρει.

Στη συλλογή φαρμάκων συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγ.Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ.Δήμτσας, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΙ Γ.Σπανολιός, η δημοσιογράφος Χ.Λαμπίρη και πολλοί εθελοντές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Τα φάρμακα μεταφέρθηκαν με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και παρελήφθησαν από τους εθελοντές του ιατρείου, για να ακολουθήσει η διαλογή τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο από τις 9πμ ως τις 5μμ και κάθε Τρίτη από τις 2μμ εως 7μμ στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ Καποδηστρίου 24, όπου γίνονται εκστρατείες προληπτικής ιατρικής από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, ορθοπαιδικό, ΩΡΛ και εργαστηριακές εξετάσεις από μικροβιολόγο. Η επόμενη εκστρατεία είναι στις 10 Νοεμβρίου 2013. Για πληροφορίες 6972 702589 και κάθε Τρίτη 1-7μμ στο 211 411 1590