Το “Καρέλλειο” στο Διεπιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου

Το επιστημονικό προσωπικό του “Καρέλλειου”, της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Αννουσακείου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου, συμμετείχε στο Διεπιστημονικό συνέδριο «Σύγχρονες Τάσεις στην Κοινωνική Προστασία: Προτάσεις, προκλήσεις και προοπτικές” που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβάρι Χανίων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 28 διακεκριμένοι επιστήμονες, ειδικοί του χώρου της υγείας που ανέπτυξαν την θεματολογία τους, η οποία ήταν δομημένη σε τέσσερις ενότητες: Τρίτη Ηλικία και Ευαλωτότητα, Διαχείριση Περιστατικών μέσα από εφαρμοσμένα μοντέλα παρέμβασης, Διαστάσεις Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης στα Άτομα με Αναπηρία, Κοινωνική Προστασία και Ευημερία για το Παιδί και την Οικογένεια.

Η συμμετοχή του “Καρέλλειου” περιελάμβανε την σύντομη παρουσίαση της Δομής της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας από τον ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνο κ. Γιώργο Παππά και ακολούθησε εισήγηση με τίτλο “Ανακουφιστική φροντίδα, γνώσεις και δεξιότητες. Φροντίδα στο τέλος της ζωής”.