Σύσσωμοι οι ενορίτες του Ιερού Ναού Απ. Παύλου Σταθμού Λαρίσης στηρίζουν το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και σήμερα η συγκέντρωση φαρμάκων στο 12ο σταθμό της ενοριακής δράσης, τον Ιερό Ναό του Απ.Παύλου στο Σταθμό Λαρίσης, με την καθοδήγηση και το συντονισμό του Προϊσταμένου του Ναού Πατρός Θεοφίλου. Οι ενορίτες και οι κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν από νωρίς για να παραδώσουν σακούλες με φαρμακευτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα φάρμακα προσέφεραν και οι γύρω φαρμακοποιοί, μέσα από μία συντονισμένη συνεργασία με τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2013 την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου για την υιοθέτηση των θεραπειών των χρονίως πασχόντων σε κάθε ενορία.

Τα φάρμακα παρέλαβε η υπεύθυνη φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Αννα Παπαπροκοπίου, καθώς και  εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές που πλαισιώνουν τη λειτουργία του Ιατρείου, όπως η κα Ελένη Μελιαδου-Παιδίατρος, η κα Χρυσούλα Πέτσα-Νοσηλεύτρια, υπεύθυνη διαχείρισης υλικού. Τη μεταφορά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε ο υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο κος Ανδρέας Μαυρομάτης, ενώ τη διαλογή και την περαιτέρω κατηγοριοποίηση θα αναλάβουν τις επόμενες μέρες γιατροί και φαρμακοποιοί, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Πάτρα Καρακατσάνη, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου και άλλοι.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζει τη συγκέντρωση φαρμάκων σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στα πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» αδιάλειπτα. Το Σάββατο 23/2/2013 10:00πμ – 2:00μμ θα επαναληφθεί η συγκεντρωση φαρμάκων στον Ιερό Ναό Απόστολου Παύλου Σταθμού Λαρίσης λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πολλών συλλόγων, πλήθους κόσμου και των φαρμακοποιών της γύρω περιοχής.

«Είναι η 12η ενορία στο πρόγραμμα των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στην πανστρατιά αλληλεγγύης για τον πλησίοντα  που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή. Είναι πρωτοφανής η ανταπόκριση του κόσμου και αυτο μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας.», δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας.

 «Ο κόσμος ανταποκρίνεται αδιάκοπα και αστείρευτα. Η κάθε σακούλα με φάρμακα που καταθέτουν είναι κατάθεση ψυχής – είναι κατάθεση ζωής, ή κατάθεση μιας ζωής που χάθηκε για να σωθεί μία άλλη. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς που συμμετείχαν σήμερα σε αυτό το κοινωνικό έργο και αποτέλεσαν έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης.