Συνεργασία με τον Οργανισμό «Alzheimer Scotland»

Την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών επισκέφθηκε την 17η Οκτωβρίου ο καθηγητής Μr. John Starr. Ο Μr.Starr είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Alzheimer Scotland», του πλέον εξέχοντα οργανισμού στη Σκωτία για την αντιμετώπιση της άνοιας, και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου του ίδιου οργανισμού που συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δυο Μονάδων τόσο σε ερευνητικό επίπεδο, με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών που προκαλούν τη νόσο και τη θεραπεία της, όσο και στην ανταλλαγή ενδεδειγμένων πρακτικών που βοηθούν στην περίθαλψη των ασθενών.
Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης η βοήθεια που πρέπει να παρέχεται στα άτομα με άνοια στην οικογένειά τους και στους φροντιστές τους για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και την επιβράδυνση της νόσου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι η Μονάδα θα ανταποδώσει την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του Mr. Starr, για την επικύρωση της συνεργασίας μας.