Συνδιοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου με θέμα την παρηγορική φροντίδα από το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Και το «Καρέλλειο Μονάδα Alzheimer»

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και  η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης  με συνδιοργανωτές το «Καρέλλειο Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της υγείας και την Επιστημονική Εταιρεία ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α πραγματοποίησαν συνέδριο με θέμα την «Παρηγορική Φροντίδα». Το συνέδριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ο.Α.Κ. από την 4η Νοεμβρίου έως την 6η Νοεμβρίου 2015.

Στο συνέδριο μετείχαν κληρικοί, επαγγελματίες υγείας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, ο οποίος και τέλεσε τον Αγιασμό, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά της Εκκλησίας Κρήτης για την πραγματοποίηση του επιστημονικού αυτού συνεδρίου καθώς, όπως σημείωσε: «σε εποχές όπου ο ανθρώπινος πόνος λαμβάνει διάφορες μορφές και ποικίλες διαστάσεις και προεκτάσεις οφείλουμε όλοι μας με σεβασμό και αγάπη να σκύβουμε στο κάθε πονεμένο ανθρώπινο πρόσωπο, βλέποντας το ως «εικόνα Θεού».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου ο οποίος χαιρέτισε και καλωσόρισε τους Συνέδρους και εκλεκτούς ομιλητές σημειώνοντας «Ο Θεός ούτε θέλησε, ούτε δημιούργησε την φθορά και τον θάνατο για το ανθρώπινο γένος.

 

Στο τριήμερο που ακολούθησε έγιναν εισηγήσεις από τους ομιλητές του συνεδρίου σε θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης του πόνου, στους γηριατρικούς και ανοϊκούς ασθενείς, σε υποστηρικτικές υπηρεσίες που διατίθενται, στην συμβολή του εθελοντισμού αλλά και στην επίδραση της πίστης στους ασθενείς.

Από τον κοινωνικό λειτουργό του «Καρέλλειου Μονάδα Alzheimer» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Αθανάσιο Κοντογιάννη αναπτύχθηκε το θέμα «Η επίδραση της πίστης στην άνοια και την 3η ηλικία», κατά τη διάρκεια του οποίου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν και με βιωματικό τρόπο τη δυνατότητα χρήσης της πίστης και του θρησκευτικού συναισθήματος των ηλικιωμένων ως θεραπευτικό εργαλείο από τους φροντιστές τους για την βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής τους εικόνας.