Δράσεις ενημέρωσης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Το 4ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο «e Life 2015» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις  6 και 7 Νοεμβρίου στον  κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ. Η διοργάνωση του Συνεδρίου έγινε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

eLife_KM Karditsas1Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων σε σχέση με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία. Και ενώ τα θετικά στοιχεία του Διαδικτύου είναι πολλά και πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας στο 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την Κινητή Μονάδα εκπροσώπησαν οι Γιωτάκος Ορέστης, Επιστημονικά Υπεύθυνος και Ψυχίατρος της Δομής, παρουσιάζοντας το θέμα: « Διαδικτυακός Εθισμός και Χρήσεις του Διαδικτύου σε Στελέχη του Στρατού», η   κ Ειρήνη Στάμου, ψυχολόγος η οποία παρουσίασε  το επίκαιρο θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο: Ο Ρόλος των Γονέων, Στάσεις και Μέτρα Προστασίας» και η κ Ιωάννα Χιώτη, Κοινωνική Λειτουργός, ανέλυσε την Εφαρμογή του Προγράμματος «Αριάδνη» για Θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας.  Να υπενθυμίσουμε πως το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, μετά από παρακολούθηση και πιστοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στη Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στο φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του, μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση καθώς πραγματοποιεί κύκλο διαδραστικών ομιλιών σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.