Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα για την ψυχική υγεία

Το ποδήλατο είναι μόδα λένε μερικοί, μα οι εργαζόμενοι στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας και με τη βοήθεια των μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Καρδίτσας, απέδειξαν πως  το ποδήλατο εκτός από μέσο αναζωογόνησης, ψυχοσωματικής, συναισθηματικής και νοητικής ισορροπίας, βοηθάει στην απόκτηση Ψυχικής Υγείας.

Η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας έγινε τη Πέμπτη 17:00 το απόγευμα  από την Κεντρική Πλατεία  με προορισμό τα Χίλια Δέντρα.

Οι φίλοι του ποδηλάτου, ενώθηκαν σε μια χαλαρωτική ποδηλατοβόλτα με στόχο  να αποδείξουν πως όσο περισσότερο κάνουμε ποδήλατο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αίσθηση της ευχαρίστησης, έχουμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε, να μιλήσουμε, να μοιραστούμε, μειώνοντας το αίσθημα της μοναξιάς, καθώς και να  βελτιώσουμε  την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Aς   μη ξεχνάμε πως υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του ατόμου και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει φέρει 35% αύξηση μόνο στην κατάθλιψη και οι επιστημονικές έρευνες που αφορούν στην χώρα μας, δείχνουν πως μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη, αναζητούν βοήθεια, εμείς κόντρα σε όλα αυτά, ας κάνουμε πετάλι κατά του ΑΓΧΟΥΣ  και της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ.