Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας στην «Αποστολή»

Μια συμβολική, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, επίσκεψη στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ζήτησα σήμερα να έρθω να σας επισκεφθώ, είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της «Αποστολής»  όχι μόνο για να σας γνωρίσω, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο γιατί θέλω να συμβολίσω με την επίσκεψη μου αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα για ένα κοινωνικό κράτος. Ένα κοινωνικό κράτος για όλους, όχι μόνο για όσους μπορούν.  Εσείς στην «Αποστολή», αποδεικνύετε στην πράξη ότι σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, λειτουργείτε με  ένα τρόπο που αποτελεί πρότυπο».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, των Ιερών Μητροπόλεων και των ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του για την προσφορά τους λέγοντας χαρακτηριστικά «τη καθημερινή συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αυτή την προσφορά της είναι  που το κράτος πρέπει να τη σκεφθεί καλά, να την μετρήσει και να την στηρίξει».

Μιλώντας για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα ανέφερε ότι  « η Ελλάδα  πρέπει να δώσει έμφαση στον κοινωνικό τομέα, τις επενδύσεις για  να δημιουργηθεί πλούτος, ο οποίος μετά θα μπορεί να αναδιανεμηθεί σε όλη την κοινωνία και φυσικά στους αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα δυστυχώς, πρόσθεσε, το μόνο που αναδιανέμουμε είναι φτώχεια και ανέχεια και βυθιζόμαστε με αυτή την λογική πιο βαθειά στη κρίση».

Τέλος εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του  «στους έλληνες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τους απόδημους έλληνες, αυτούς που πιστεύουν πραγματικά ότι αυτή η χώρα, έχει την ανάγκη των ανθρώπων εκείνων που μπορούν να την υποστηρίξουν μέχρι ξανά να σταθεί στα πόδια της».

Στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας  ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προγράμματα του Οργανισμού.