Ομιλία για την κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία στο ΚΑΠΗ Νεάπολης και Αγίου Νικολάου από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης Λασιθίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης Λασιθίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με το ΚΑΠΗ Νεάπολης και τα ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάους πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία.

H κατάθλιψη είναι συναισθητική διαταραχή, η δεύτερη σε συχνότητα διαταραχή στο γενικό πληθυσμό και η πιο συνηθισμένη ψυχική διαταραχή σε άτομα τρίτης ηλικίας. Στην ομιλία που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Νεάπολης Λασιθίου και τα ΚΑΠΗ Νεάπολης προβλήθηκε σχετικό ενημερωτικό βίντεο για την κατάθλιψη, τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της συναισθηματικής διαταραχής, ενώ στη συνέχεια οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Μαρία Γαρεφαλάκη και Μαριλένα Κοκολάκη πραγματοποίησαν βιωματικές και διαδραστικές ασκήσεις με τους παρευρισκόμενους.

Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο τέλος της εκδήλωσης τέθηκαν αρκετά ερωτήματα που αποτέλεσαν τροφή για συζήτηση.