Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στο Περιστέρι – δεκάδες παιδιά εμβολιάστηκαν και σήμερα στο Δημαρχείο Περιστερίου

Δεκάδες παιδιά εμβολιάστηκαν και σήμερα στο πλαίσια της εκστρατείας παιδικού που διεξάγει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  στο Παράρτημα του Δήμου Περιστερίου

Οι γονείς που, λόγω της οικονομικής κρίσης, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή απολύθηκαν μετά από πολλά χρόνια εργασίας, δήλωσαν και σήμερα την ευγνωμοσύνη τους στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , το Δήμο Περιστερίου και την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου για το τεράστιο προνοιακό έργο που παρέχει στα παιδιά τους το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο όπου δεκάδες γονείς ανασφάλιστοι προσκόμισαν βρέφη και παιδιά για να κάνουν το βασικό εμβολιασμό. Τα παιδιά τέθηκαν σε εμβολιαστικό πρόγραμμα σε βάθος εξαμήνου, μετά την καταγραφή των εμβολιαστικών τους αναγκών από παιδιάτρους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Τα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Περιστέρι λειτουργούν ως εμβολιαστικοί σταθμοί τόσο στο Δήμο Περιστερίου (Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 11 – υπεύθυνη κα Καρποντίνη Ειρήνη – Τηλέφωνο: 210 5743971) όσο και στην Ι.Μ. Περιστερίου (Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 12 – υπεύθυνος Πάτερ Αλέξανδρος Ζαρίκος – Τηλέφωνο: 210 5711633) με τη στήριξη τόσο του Μητροπολίτη Περιστερίου κ Χρυσοστόμου όσο και με τη στήριξη του Δημάρχου Περιστερίου κου Παχατουρίδη.

Οι εμβολιαστικό σταθμοί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα διοργανώνουν μηνιαία εμβολιαστικό πρόγραμμα  για την παρακολούθηση των εμβολιαστικών αναγκών όλων των ανασφάλιστων παιδιών του Περιστερίου που είναι αποκλεισμένα από το βασικό παιδικό εμβολιασμό λόγω έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: «Στη βαθιά κι άδικη κρίση που βιώνει η κοινωνία, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. Ο Δήμος Περιστερίου θέτοντας ως προτεραιότητα τον παιδικό εμβολιασμό, μια μέρα την εβδομάδα θα εμβολιάζει τα μικρά παιδιά της πόλης. Είναι το θετικό αποτέλεσμα της άριστης  συνεργασίας μας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, και το Γεν Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα, τους οποίους και ευχαριστώ».

 «Πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό μας έργο σε αυτή την εκστρατεία είναι η επαγρύπνηση τις ιατρικής παρακολούθησης με στόχο την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, όσο δεινή και αν είναι η οικονομική του κατάσταση. Είμαστε εδώ για όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης

Με τη σειρά του ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε: «Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν πάνω από 10.000 εμβολιασμοί στην Αθήνα, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή και στις ακριτικές περιοχές. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μεγίστης σημασίας και αποτελεί βασική προτεραιότητα της αποστολής μας η προστασία της υγείας του κάθε  παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, η εμβολιαστική του κάλυψη, η ιατρική του παρακολούθηση».