«Νοιώθω μεγάλη ανακούφιση όταν βοηθώ ανθρώπους»

Με λένε Γρηγόρη Πεσματζόγλου και είμαι γιατρός-χειρουργός μαστού. Ξεκίνησα στο Κοινωνικό Ιατρείο όταν η  “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” άρχισε να το οργανώνει για ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι. Η αλήθεια είναι ότι το Ιατρείο στήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε πάρα πολύς κόσμος και σε υλικά και σε φάρμακα.  Προσωπικά θεώρησα υποχρέωσή μου να συνεισφέρω εθελοντικά απ’ την πρώτη μέρα.

Στο Ιατρείο μας έρχονται γυναίκες με σοβαρά προβλήματα, με προχωρημένους καρκίνους, με μεταστάσεις, με εξελκώμενους καρκίνους, ακόμα και με κατάγματα μετά από οστικές μεταστάσεις. Οι αριθμοί των ασθενών είναι πραγματικά μεγάλοι και όλο και αυξάνονται.

Εδώ προσφέρουμε τις υπηρεσίες που θα είχε κάποιος στο ιατρείο μου ή σε κάποια ιδιωτική κλινική. Γινόνται παρακεντήσεις, πολλές φορές και με υπέρηχο και με κατευθυνόμενες βιοψίες, με δικό μας κόστος.

Όσοι εργάζονται εδώ έρχονται γιατί θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Εδώ γίνεται πραγματικά μια πολύ ανθρώπινη προσπάθεια. Παράλληλα, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι γιατροί που θέλουν να προσφέρουν και δεν μπορούν να βρίσκονται εδώ, αλλά κάνουν πολλές εξετάσεις δωρεάν, από τα δικά τους εργαστήρια.

Οι ασθενείς αναζητούν μια ανακούφιση εδώ στο δικό μας ιατρείο και όχι στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και δείχνει ότι μας εμπιστεύονται.

Νιώθω μεγάλη ανακούφιση όταν έρχομαι εδώ και βοηθώ ανθρώπους και προχωρημένα περιστατικά να δώσουν και να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Νιώθω ανακούφιση όταν μπορώ να γυρίσω λίγο το χρόνο πίσω για αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι ανεκτίμητο το έργο της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και συνεχίζει ανελλιπώς να προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη ειδικότερα στον τομέα της υγείας.