Μητροπολίτης Χίου:»Έζησα προσωπικά τους αγώνες του Αρχιεπισκόπου για να τροχοδρομηθεί το έργο της Αποστολής. Σας ευγνωμονούμε Μακαριώτατε»

Σημαντική η προσφορά του Κέντρου Ημέρας της Αποστολής στην κοινωνία της Χίου από την έναρξη της λειτουργίας του. Σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας  Χίου 350 θεραπευτικές συνεδρίες από τον ψυχίατρο, τις ψυχολόγους και τις κοινωνικές λειτουργούς, ενώ πραγματοποιείται παράλληλη στήριξη από την εργοθεραπευτική και νοσηλευτική υπηρεσία.

Στα επιτυχή αυτά αποτελέσματα στην κοινωνία του νησιού αναφέρθηκε σήμερα κατα την επίσκεψη του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ο Σεβ. κ. Μάρκος εξήρε το έργο της δομής και χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η διακονία της Αποστολής ασκείται υπό την έμπνευση,καθοδήγηση, την ευλογία και ακάματη εργασία του Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´. ´Εζησα και εγώ προσωπικά τους αγώνες και την αγωνία του Μακαριωτάτου για να τροχοδρομηθεί το έργο της Αποστολής. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε και ευχόμαστε όλοι να ζούμε στην καθημερινή μας ζωή αυτό το βίωμα της προσφοράς του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι η απαρχή μιας κίνησης για να πετύχει ο άνθρωπος τον σκοπό του. Ο άνθρωπος να γίνει κατά χάριν Θεός. Είναι σημαντική η συνεισφορά και η συνολική προσπάθεια που γίνεται με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Η τοπική μας κοινωνία έχει βοηθηθεί σε μέγιστο βαθμό από την πρόοδο που έχει επιδείξει το Κέντρο και την αφοσίωση του επιστημονικού προσωπικού στην φροντίδα και στην παροχή υπηρεσιών της ψυχικής υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο που μέσω της Αποστολής έχουμε την δυνατότητα μιας στήριξης σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας προσφέροντας ανακούφιση σε τόσο κόσμο. Σε ένα ακριτικό νησί όπως η Χίος υπάρχουν ανάγκες πολλές, αλλά με προσπάθειες όπως τη δική σας τα προβλήματα μπορεί να μην εξαλείφονται, αλλά μετριάζονται και το σημαντικότερο αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και αποδοτικά».

Ο Σεβασμιώτατος έκοψε την πίτα του Κέντρου Ημέρας και ευχήθηκε και την νέα χρονιά να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της δομής και η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Μητρόπολη.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε: «Σκοπός της ύπαρξης της δομής της Χίου είναι να αποτελέσει ένα από τα επιστημονικά της στηρίγματα στον τομέα της ψυχικής υγείας της Μητροπόλεως και της τοπικής κοινωνίας. Στεκόμαστε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο με ένα επιστημονικό κομμάτι που έχει κάνει τεράστια βήματα στη Χίο. Σκέψη του Αρχιεπισκόπου να στηριχθεί το έργο της Εκκλησίας και ο συνάνθρωπος μας να βρίσκει ανταπόκριση στις ανάγκες του και ανακούφιση. Αυτή είναι η αποστολή μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες σύμφωνα με τον λόγο του Μακαριωτάτου και σε αυτήν την ακριτική γωνιά της Ελλάδος».

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας κα. Ελενη Σιακαβέλα, καλοσωρίζοντας τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα παρουσίασε τους στόχους του 2013 λέγοντας: «Στους μελλοντικούς στόχους μας είναι η επιπλέον διείσδυση στην κοινότητα, η διοργάνωση ημερίδων και ομιλιών με προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η στήριξη του κοινωνικού έργου που πραγματοποιεί η Μητρόπολη Χίου».