Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας προς την ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Η επαρχία συρρικνώνεται καθώς το κέντρο παίρνει λανθασμένες αποφάσεις. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας».

Την ακριτική Κόνιτσα επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας  με συνεργάτες του στο πλαίσιο του 10ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Παρουσία του Δημάρχου Κονίτσης κ. Παναγιώτη Γαργάλα και στελεχών της Κέντρου Υγείας παραδόθηκε υγειονομικό και φαρμακευτικό  υλικό για τους ακρίτες της Κόνιτσας, όπου παράλληλα τόσο  ο κ. Δήμτσας  όσο και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης συζήτησαν τα υγειονομικά προβλήματα της ακριτικής περιοχής.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Δήμτσας μίλησε σε Ημερίδα που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Κόνιτσας στις19:00 με θέμα την ανάγκη αλληλοβοήθειας στην εποχή της κρίσης.

Ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα στον οποίο μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με την Αποστολή.

Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας είπε: «Δεν χάνουμε το κουράγιο μας, η επαρχία συρρικνώνεται διαρκώς, καθώς από το Κέντρο  λαμβάνονται λανθασμένες αποφάσεις. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, ωστόσο με την δύναμη του Θεού πιστεύουμε να τα καταφέρουμε». Ο κ. Δήμτσας τόνισε: «Είμαστε σήμερα στην ακριτική Κόνιτσα, η Αποστολή, ο Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά την ακριτική Φλώρινα που βρεθήκαμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας στο πλαίσιο και ενός άλλου σημαντικού προγράμματος που υλοποιούμε της παροχής πετρελαίου θέρμανσης σε κοινωνικά ιδρύματα της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου. Σε συνεργασία με τον IOCC και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εφοδιάζουμε με πετρέλαιο Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα. Εδώ στην Κόνιτσα παραδόθηκε πετρέλαιο  στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως αλλά και με αφορμή το Οδοιπορικό Υγείας σε μια άλλη συνεργασία με τον ΙΣΑ μέσω του Ιατρείου μας προσφέραμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Στεκόμαστε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου δίπλα στο θεάρεστο έργο του Σεβ. κ. Ανδρέου συνεισφέροντας στην πολυσήμαντη διαποίμανσή του».