Δράσεις από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Οικονομική κρίση : Οι επιπτώσεις της στην κοινωνία, στην οικογένεια και στη σχολική κοινότητα», από τους Σχολικούς Συμβούλους Αγγλικής γλώσσας και Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Ηρακλείου – Λασιθίου σε συνδιοργάνωση με  το Σχολικό Σύμβουλο Δημοτικής εκπαίδευσης νομού Λασιθίου.

DSCN2105Το  Κέντρο Ημέρας  Νεάπολης, εκπροσωπήθηκε από την κα Αποστολάκη Πόπη, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη,  και την κα Μπαντουβά Άννα, Επισκέπτρια Υγείας. Η εισήγηση της  κας Αποστολάκη  είχε ως θέμα «Θωρακίζω τον εαυτό μου, κοιτώ αισιόδοξα το μέλλον: Ένα πρόγραμμα προαγωγής, συναισθηματικής και κοινωνικής επιδεξιότητας των μαθητών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης». Το θέμα της εισήγησης προέκυψε από τη μέχρι τώρα εμπειρία που αντλήθηκε από τις συναντήσεις εφήβων σε γυμνάσια και λύκεια της περιοχής και από τις συναντήσεις γονέων που πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πώς αυτά επηρεάζουν  τη σχολική κοινότητα και με ποιους τρόπους οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας μπορούν να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προς όφελος των μαθητών και εκπαιδευτικών. Παρακολούθησαν 100 εκπαιδευτικοί.