Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση φαρμάκων στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μοσχάτο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και αυτό το Σάββατο η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μοσχάτο. Η συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΙ παραμένει πολύ σημαντική στη συλλογή φαρμάκων που 12 μήνες στηρίζουν αδιαλείπτως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών.

20 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν από δεκάδες συμπολίτες μας που πρόστρεξαν στο Ναό για να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τους ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ξεκινήσαμε με τους εθελοντές μας, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο εφημέριος Πατήρ Χριστόδουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, η Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Άννα Παπαπροκοπίου, καθώς επίσης οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου, κα Ελένη Μελιάδου, κα Μαρία Παιδονόμου, κα Σούλα Πέτσα, κα Μαρία Αρναούτη, κα κα Ντίνα Ντόκου.

Οι σάκοι μετεφέρθησαν με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για να ακολουθήσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους. Το φαρμακευτικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους, καθώς και ακρίτες σε δύσβατες και απομονωμένες ακριτικές περιοχές.

Το επόμενο Σάββατο, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου θα βρίσκονται στο Καστελλόριζο για να συγκεντρώσουν φάρμακα και να εξετάσουν τους ακρίτες του νησιού με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Κοινωνικό του Φαρμακείο λειτουργούν Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ με 3μμ, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 38 47 374.