Κατ’ οίκον επισκέψεις από το επιστημονικό προσωπικό του Kέντρου ημέρας του «Καρελλείου»

Η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται από μία πρωτοφανή για την γενιά μας πανδημία, η οποία δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της κοινωνίας και του κράτους μας. Στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, οι χριστιανικές αρχές της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της στήριξης των αδυνάμων, καθίστανται πιο επίκαιρες από ποτέ. To «Καρέλλειο» Μονάδα Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που δρα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, γνωρίζοντας ότι τώρα επιβάλλεται να είναι δίπλα τους και να τους στηρίξουν.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Υγείας οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας θα συνεχίσουν και με τη μορφή των κατ’ οίκον επισκέψεων πέραν της τηλεφωνικής και μέσω του διαδικτύου υποστήριξης.  Οι υπηρεσίες αυτές θα περιλαμβάνουν: Νευροψυχολογική εκτίμηση (ή επανεκτίμηση) – Νοητική ενδυνάμωση – Ψυχολογική υποστήριξη – Συμβουλευτική και Ψυχοεκπαίδευση  συγγενών και φροντιστών, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες – ανίχνευση και καταγραφή του οικογενειακού, πολιτιστικού και κοινωνικού προφίλ του εξυπηρετούμενου για τη σύνταξη του κοινωνικού ιστορικού. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και λαμβάνοντας όλα τα  απαραίτητα μέτρα που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατ’ οίκον επισκέψεις, μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00πμ- 8:00μμ, στο τηλ. 21 3022 7965