Καλοκαιρινές διακοπές για τους επωφελούμενους του Οικοτροφείου και του Προστατευόμενου Διαμερίσματος της «Αποστολής»

Οι επωφελούμενοι του οικοτροφείου καθώς και του προστατευόμενου διαμερίσματος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την  ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τις 9 έως 13 Ιουνίου στην πόλη των Λιβανάτων του νομού Φθιώτιδος.

Οι Λιβανάτες είναι μία παραλιακή γραφική κωμόπολη με όμορφες  παραλίες στις οποίες  υπάρχουν  αρκετές τουριστικές  μονάδες που φιλοξενούν   τους  καλοκαιρινούς  μήνες  πλήθος  τουριστών  κυρίως  από  την  Ελλάδα. Επίσης πολύ γνωστός είναι και ο αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Κύνου που βρίσκεται πάνω σε τοπικό λόφο και από τα πλούσια ευρήματα που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως αποδεικνύεται ότι η θέση χρησιμοποιήθηκε συνεχώς ,από την Πρώιμη εποχή του Χαλκού, (3.000 π.χ. ) μέχρι του Βυζαντινούς χρόνους (5-6 αιώνας μ.Χ.)

Κατά την παραμονή τους στις Λιβανάτες οι ένοικοι επισκέφθηκαν επίσης το αρχαιολογικό μουσείο της Αταλάντης όπου στεγάζεται σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο της περιοχής όπου θαύμασαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται από τις συστηματικές ανασκαφές της περιοχής της ανατολικής Λοκρίδας και του Βορειοανατολικού τμήματος της Αρχαίας Φωκίδας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εργαζόμενους στο μουσείο για την βοήθεια τους και την άρτια και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση που μας προσέφεραν.

Οι επωφελούμενοι τέλος είχαν την δυνατότητα  να ξεκουραστούν και να δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα της περιοχής, και συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια με τους συνοδούς τους, έχοντας πλήθος δραστηριοτήτων, απολαμβάνοντας την θάλασσα και τον καλοκαιρινό ήλιο και έμειναν πραγματικά ενθουσιασμένοι έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.