Ιατροφαρμακευτική στήριξη στο Δήμο Λέσβου θα παρέχει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Τιμητικές διακρίσεις στην «Αποστολή» και τον ΙΣΑ στα εγκαίνια του Παραρτήματος Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στη Μυτιλήνη 

Δημόσια έκκληση στήριξης του δήμου Λέσβου με φάρμακα και υγειονομικό υλικό  απηύθυνε προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο δήμαρχος της νήσου Δημήτρης Βουνάτσος με ομιλία του στα εγκαίνια του Παραρτήματος  Β. Αιγαίου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Βουνάτσος με αφορμή την πρωτοβουλία των φοιτητών και καθηγητών της ΑΣΠΑΙΤΕ, της Αποστολής, του ΙΣΑ και του ΣΚΑΙ για συλλογή φαρμάκων στη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» αναφέρθηκε στα προβλήματα των ανασφάλιστων πολιτών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε η παρουσίαση του έργου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., από τον Πρόεδρο της ΔΕ καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της Σχολής να στηρίξει το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής..

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής αναφέρθηκε στη συμβολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και ζήτησε την ενεργοποίηση των πολιτών για τη δημιουργία ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης των ανασφάλιστων, με τη μηνιαία παροχή φαρμάκων, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής  με προϋπόθεση την πιστοποίηση από το δήμο και τις ενορίες της κατάστασης των επωφελούμενων.

«Θα συνεχίσουμε, κατέληξε,  με επίκεντρο τον συνάνθρωπο που χρειάζεται την αγωγή του, θα προσφέρουμε τη θεραπεία του. Θα είμαστε δίπλα σας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών  εξετάσεων στη Λέσβο και παροχή υγειονομικού υλικού και υπογράμμισε την σημασία των οδοιπορικών υγείας στις ακριτικές περιοχές λέγοντας «σκοπός της «Αποστολής» και του ΙΣΑ είναι να συμβάλλουμε, να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων.  Είμαστε σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας σε χιλιάδες ανασφάλιστους, στην πρωτεύουσα αλλά και σε κάθε ακριτική γωνιά που οι ανάγκες τους επείγουν και αποτελούν εστίες υψηλής προτεραιότητας».

Στους κύριους Δήμτσα και Πατούλη απονεμήθηκαν διακρίσεις από την ΑΣΠΑΙΤΕ και το Δήμο Λέσβου.

Σήμερα στο παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ εθελοντές γιατροί πραγματοποίησαν  εξετάσεις στα ανασφάλιστα μέλη της Συνομοσπονδίας.