Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Οι ομάδες, τόσο του Παιδοψυχιατρικού όσο και του Τμήματος Ενηλίκων της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» δραστηριοποιούνται ενεργά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή των πρωτοφανών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή, υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που βιώνουν το σοκ της αστεγίας και της απώλειας.

Η διαρκής και με συνέπεια υποστήριξη όλων των περιοχών της Π.Ε. Καρδίτσας αποτελεί πρωτεύων μέλημα της Κινητής Μονάδας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σε άμεση συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και σε όλα τα επίπεδα, από την καταγραφή βασικών αναγκών από σπίτι σε σπίτι, μέχρι την παροχή από οργανωμένα κλιμάκια ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτή, αντίστοιχων υποστηρικτικών υπηρεσιών, οι επαγγελματίες της Κινητής  Μονάδας πραγματοποίησαν μια σειρά από επισκέψεις με σκοπό την πλήρη καταγραφή των αναγκών, την ψυχολογική υποστήριξη και την νοσηλευτική φροντίδα όσων από τους συνανθρώπους μας βρήκαν καταφύγιο στα οργανωμένα σημεία φιλοξενίας της πολιτείας.

Η πολυκλαδική ομάδα υποστήριξε τους 40 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παλαμά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινότητας, το Δημαρχείο και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Παλαμά. Επίσης, επισκέφτηκε τη Μαθητική Εστία του Δήμου Μουζακίου, όπου φιλοξενούνται 31 πλημμυροπαθούντες από τα χωριά Μεταμόρφωση, Ριζοβούνι, Μαραθέα και Κοσκινά, ενώ, μετά από αίτημα συνεργασίας του κου Ζαχαρή, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ομάδα της Κινητής Μονάδας τον ενημέρωσε από κοντά για τις επισκέψεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα στον Παλαμά. Συζήτησαν δε την προοπτική συνεργασίας με οικογένειες και παιδιά που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.

Τέλος, η Μονάδα, αφιέρωσε στην παιδική κατάθλιψη και την αντιμετώπισή της τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιώντας στην πόλη της Καρδίτσας δρώμενα ευαισθητοποίησης παιδιών και γονέων.