Ημερίδα στο Αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αφιερωμένης στην «Παγκόσμια Ημέρα για την  Ψυχική Υγεία», η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, πραγματοποίησε Ημερίδα Ενημέρωσης για θέματα Ψυχικής Υγείας, στο Αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας.

KH Karditsas_Imerida (1)Κύριοι ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο κ. Απόστολος Αποστολίκας, Ψυχίατρος,  και η κα Όλγα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος.

Βασικός στόχος της Ημερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση των φοιτητών και του πληθυσμού γενικότερα  σε θέματα που αφορούν στην  Ψυχική Υγεία των ανθρώπων, καθώς και η αλλαγή στάσης της κοινότητας  απέναντι στη ψυχική νόσο και φυσικά η ενημέρωση για την καλύτερη πρόληψη στις ψυχικές διαταραχές.

Έγινε αναφορά στον όρο των ψυχικών διαταραχών και στο ποιες είναι αυτές, αλλά και στις πιο διαδεδομένες διαταραχές των νέων  με ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγιση και στην αντιμετώπιση περιστατικών σε κρίση.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι ειδικοί σε θέματα Ψυχικής Υγείας αφουγκράσθηκαν τους προβληματισμούς των σπουδαστών και απάντησαν σε τυχόν απορίες τους.