Ημερίδα από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου – Οικογένειας – Τοπικής Κοινωνίας και υπηρεσιών του Νομού Καρδίτσας ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θεοδώρου και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, πραγματοποίησαν Ημερίδα στο Κοινοτικό Κατάστημα Προδρόμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η κα Μητσιάδη Έφη, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καρδίτσας τονίζοντας τα προβλήματα της Ελληνικής Οικογένειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με ποιο τρόπο αυτό περνάει στα παιδιά και πως οι Εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς θα μπορέσουν να τα αποφορτίσουν.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο Αντιδήμαρχος Κάμπου κος Μαρκινός, όπου λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Πολύ εύστοχες ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών με τα εξής θέματα:
1. « Παραμέληση και κακοποίηση του παιδιού» κα Ιωάννα Χιώτη, Κοινωνική Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας.
2. « Άγχος και Φοβίες στην Παιδική ηλικία» κα Ειρήνη Στάμου, Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας.
3. « Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας» κα Παναγιώτα Ντίβερη, Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Καρδίτσας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή από κόσμο, κυρίως γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους προς τις εισηγήτριες στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε μετά το τέλος της εκδήλωσης. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναγνώρισαν την χρησιμότητα τέτοιων ενημερωτικών Ημερίδων, που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν Εκπαιδευτικούς και γονείς έτσι ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στην αντιμετώπιση δυσκολιών στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.