Εργοθεραπευτικές δραστηριότητες στο «Καρέλλειο»

Στα πλαίσια του προγράμματος εργοθεραπευτικών δραστηριοτήτων των επωφελούμενων του Οικοτροφείου του Καρέλλειου- Μονάδας Alzheimer, που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα, οργανώθηκαν και σήμερα οι καθιερωμένες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, με τη παράλληλη συμμετοχή σπουδαστών από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθηνών και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (στα πλαίσια της κλινικής τους άσκησης), υπό την επίβλεψη του Εργοθεραπευτή της Μονάδας.

Θέμα το φθινόπωρο και σκοπός της δραστηριότητας η κατασκευή ενός δέντρου με φθινοπωρινά φύλλα. Μια κατασκευαστική δραστηριότητα (χαρτοκοπτική), όπου οι επωφελούμενοι έπρεπε να κόψουν με ψαλίδι, φύλλα διαφορετικού σχήματος, χρώματος και μεγέθους και να τα τοποθετήσουν στη σωστή θέση πάνω στο δέντρο.

Στόχος της παραπάνω δραστηριότητας ήταν η διατήρηση ή η βελτίωση της λεπτής κινητικότητας καθώς και των γνωστικο-αντιληπτικών δεξιοτήτων και η διάκριση των σχημάτων και χρωμάτων.

Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες αυτού του τύπου είναι αρκετά ωφέλιμες, κινητοποιούν τους επωφελούμενους, δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα και αποβλέπουν στη διατήρηση ή βελτίωση των λειτουργικών τους δεξιοτήτων.