Επωφελούμενοι δομών της «Αποστολής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Οι επωφελούμενοι του Οικοτροφείου καθώς και του Προστατευόμενου Διαμερίσματος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν, την Παρασκευή 30 Μαΐου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και να δουν από κοντά τα μοναδικά εκθέματα της περιοδικής έκθεσης η οποία είναι αφιερωμένη στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Για πρώτη φορά  παρουσιάζεται το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανασύρθηκαν από το χώρο του περίφημου Ναυαγίου. Το ναυάγιο εντόπισαν σφουγγαράδες από τη Σύμη και η μερική ανέλκυσή του συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως.

Η έκθεση χωρίζεται σε 4 ενότητες  και συγκεκριμένα:

1η ενότητα: «Το ιστορικό της ανέλκυσης» στην οποία γίνεται λόγος για το χρονικό των επιχειρήσεων της ανέλκυσης και των πρώτων συντηρήσεων των πολύτιμων αρχαιοτήτων.

2η ενότητα: «Το πλοίο, το πλήρωμα και η χωρητικότητα του» όπου παρουσιάζονται σπαράγματα από το κύτος του πλοίου με τη μολύβδινη επένδυση στο εξωτερικό του και άλλα εξαρτήματα από τον εξοπλισμό του

3η ενότητα: «Το ταξίδι του πλοίου και το φορτίο του» όπου δίνονται απάντήσεις στα έρωτήματα για το είδος των προϊόντων που μετέφερε η ολκάδα, από πού ξεκίνησε, πού έγινε η φόρτωση και ποιος ήταν ο προορισμός της.

και τέλος η 4η ενότητα: «Ο Μηχανισμός» στην οποία παρουσιάζεται ο περίφημος και παγκοσμίως γνωστός μηχανισμός των αντικυθήρων, του οποίου η πολυπλοκότητα αλλά και ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του είναι αντικείμενο πολλών ερευνών και συζητήσεων μέχρις σήμερα.

Τόσο οι επωφελούμενοι μας όπως και το  πλήθος των επισκεπτών και τουριστών που είχαν κατακλύσει τους χώρους του μουσείου έμειναν φανερά ενθουσιασμένοι από το πλήθος και την ιδιαίτερη ομορφιά και αξία των εκθεμάτων.