Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο για τους επωφελούμενους της «Επανένταξης»

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος επισκέφτηκαν το προσωπικό και οι ένοικοι του Οικοτροφείου «Επανένταξη» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Οι ένοικοι του Οικοτροφείου ξεναγήθηκαν σε μια μοναδική έκθεση που φωτίζει την πορεία της ναυσιπλοΐας από τις προϊστορικές εποχές του Αιγαίου έως τη σύγχρονη εποχή των πλοίων και των μηχανών.

Οι επωφελούμενοι της «Επανένταξης» ξεναγήθηκαν, μαζί με το προσωπικό της Δομής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην  έκθεση που παρουσιάζει την εξέλιξη της ναυτικής τεχνολογίας, τις θεότητες και τις δοξασίες της θάλασσας, καθώς και την οργάνωση της αρχαίας αθηναϊκής ναυστάθμου. Πέρα από τις ιστορικές αναδρομές, η έκθεση δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να «γνωρίσουν» την καθημερινή ζωή των ναυτικών, τις προλήψεις, τις δοξασίες και τις αντιλήψεις για τη θάλασσα, καθώς και την οργάνωση και τους τρόπους ναυσιπλοΐας της εποχής, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ναυτικής ιστορίας.

Στόχος της δράσης ήταν η ενθάρρυνση της εκπαιδευτικής ανάπτυξης της γνώσης των επωφελούμενων σχετικά με τις ναυτικές παραδόσεις, τεχνολογίες και ιστορικές επιδράσεις στην ελληνική κουλτούρα, καθώς και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τους για τη ναυτική ιστορία της Ελλάδας, από τις προϊστορικές εποχές έως τη σύγχρονη εποχή.