Ενημερωτική ομιλία στα μέλη του ποδηλατικού ομίλου

Ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  στα μέλη του Ποδηλατικού ομίλου Καρδίτσας.

Η ενημέρωση έγινε από την κ Ελένη Κελεπούρη, Νοσηλεύτρια της Δομής και αφορούσε τα θετικά οφέλη στην υγεία και  στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, κάνοντας χρήση ποδηλάτου.

Ας μην ξεχνάμε πως η ποδηλασία είναι  σαφώς ένας από τους ποιο εύκολους τρόπους άσκησης που χτίζει δύναμη και αυξάνει την μυϊκή τόνωση και την αντοχή, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθάει στην βελτίωση της σωματικής κατάστασης  και στο χάσιμο των θερμίδων, μειώνει την κακή χοληστερίνη καθώς και του αισθήματος κόπωσης ενώ βοηθάει στην ενίσχυση της αίσθησης της ευημερίας.

Επιπλέον επειδή ζούμε Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου το άγχος δεν απουσιάζει από το καθημερινό μας πρόγραμμα, αλλά αντιθέτως καθημερινά αυξάνεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολλά προβλήματα και στη σωματική αλλά και στη ψυχική υγεία μας, σίγουρα όλοι θέλουμε να το αποβάλουμε. Ένα ακόμη προτέρημα της ποδηλασίας είναι η μείωση του άγχους. Βάζοντας τη ποδηλασία στην καθημερινή σας ζωή βελτιώνετε τους ρυθμούς του οργανισμού σας και αποβάλλετε το άγχος, την ένταση που προκαλείται με τη ρουτίνα και τις αυξημένες υποχρεώσεις. Επίσης εξουδετερώνει την κατάθλιψη, άλλου είδους ψυχολογικά προβλήματα και βοηθάει την ορμονική ισορροπία. Επομένως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να σας εμποδίζει να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας.