Εκ του περισσεύματος των φαρμάκων χιλιάδων πολιτών σώζονται ανθρώπινες ζωές

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου στον Αγ.Παντελήμονα Χαλανδρίου

 

Η συλλογή φαρμάκων συνεχίστηκε και σήμερα με πολύ μεγάλη ανταπόκριση στον Ιερό Ναό του Αγ.Παντελεήμονα Χαλανδρίου. Ενορίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα   της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και του ΣΚΑΙ και προσήλθαν στην εκκλησία  για να προσφέρουν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Η δραση Όλοι μαζί μπορούμε και την Υγεία των ανωτέρω φορέων δίνει κάθε Σάββατο πολύιμο υγειονομικό υλικό και αναγκαία φάρμακα για να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πολύτιμη.

15 μεγάλοι σάκοι ήταν ο τελικός απολογισμός, ενώ μεγίστης σημασίας ήταν τα χημικοθεραπευτικά φάρμακα υψηλού κόστους και οι ινσουλίνες που μπορούν σώσουν ανασφάλιστους ασθενείς, οι οποίοι δε θα είχαν διαφορετικά καμία πρόσβαση σε τετοιες ζωτικές θεραπείες χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, συγκεντρώθηκαν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπαιδικά υλικά και μεγάλες ποσότητες υγειονομικού υλικού.

Τα φάρμακα μεταφέρθηκαν από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και παρελήφθησαν από τους εθελοντές του ιατρείου.

Στη συγκέντρωση φαρμάκων συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της ενορίας π. Αντώνιος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, η φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Α. Παπαπροκοπίου, εθελοντές του Ιατρείου και στελέχη της δημοσιογραφικής ζώνης του ΣΚΑΙ.