Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ

Η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου 2012) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18:30 μ.μ. πραγματοποιείται συμβολική πορεία με σύνθημα «Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα – βήμα». Η πορεία έχει ως σημείο συνάντησης την Πλατεία Συντάγματος και θα τερματίσει στο Ζάππειο.

Η πορεία μνήμης διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» και ευελπιστεί και φέτος να έχει τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, εθελοντών και μελών ΚΑΠΗ. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες μέχρι τον τερματισμό.

Στον χώρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα ««Μη με λησμονείς», με τη συμμετοχή της Κερασίας Σαμαρά (τραγούδι) και του Τάσου Καρακατσάνη (πιάνο).

Τέλος, στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης για την Τρίτη Ηλικία (21-23 Σεπτεμβρίου) στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, χωρίς διάγνωση άνοιας.

Τα τεστ θα γίνονται καθημερινά 10:00 π.μ.- 19:30 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 404 100 (Χρέωση από σταθερό 1,48 ευρώ και από κινητό 1,57 ευρώ το λεπτό).

Πηγή: health.in.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ δείτε τη συνέντευξη του Γεν. Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωστή Δήμτσα στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»