Εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά από τα Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης και Χίου

Σε ομιλίες και εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά συμμετείχαν τα Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης και Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, διοργάνωσε εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την λογοθεραπεία. Η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Αναστασία Γρηγοράκη, μίλησε για το πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για την ανάπτυξη του λόγου στο παιδί και πότε κρίνεται απαραίτητη η λογοθεραπεία. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο, η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας έκανε αφήγηση του παραμυθιού «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» με σκοπό τα παιδιά να ανακαλύψουν την ομορφιά της γλώσσας μέσω των διαφορετικών και πρωτότυπων ποιημάτων για κάθε γράμμα της αλφαβήτα.

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» συμμετείχε στο πρόγραμμα των Σχολών Γονέων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στο πλαίσιο του τομέα Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας. Η θεματική ενότητα που ανέπτυξε ο κοινωνικός λειτουργός, Δημήτρης Αγρογιάννης και η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας, Μαρίνα Αλεξοπούλου είχε ως τίτλο «Γονείς και παππούδες στο δρόμο της συνεργασίας για την ανατροφή των παιδιών». Μέσα από ένα μοντέλο θεωρητικής και βιωματικής παρουσίασης αναδείχθηκε η σημαντικότητα της παρουσίας των παππούδων στην ζωή των παιδιών και της οικογένειας, οι δυναμικές που αναπτύσσονται μεταξύ γονέων και παππούδων, οι δυσκολίες που προκύπτουν μεταξύ των διαφορετικών γενεών και τέλος παρουσιάστηκαν προτάσεις για την βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια με κύριο μέλημα την υγιή ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.