Εκατοντάδες Ενορίτες και Χιλιάδες Φάρμακα ήταν ο απολογισμός του Ιερού Ναού Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών και του Δήμου Μεγαρέων

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ Ελευθερίου Αχαρνών.

Μήνες τώρα, οι ενορίτες του Ναού, με την παραίνεση του Προϊσταμένου του Ναού Πατρός Κωνσταντίνου, αλλά και την έμπρακτη συμμετοχή του Πατρος Θεμιστοκλή, καταθέτουν τον φαρμακευτικό τους οβολό για τους ανασφάλιστους ασθενείς, του Ιατρείου που ίδρυσαν  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η συμμετοχή του κόσμου κορυφώθηκε σήμερα με αθρόα προσέλευση δεκάδων ενοριτών. Συνολικά συγκέντρωσαν 25 μεγάλους σάκους με φάρμακα πρώτης ανάγκης που θα χρησιμοποιηθούν για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου.

Η ατμόσφαιρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο ήταν έκδηλα στο πρόσωπο των πολιτών που έφεραν ακόμη και ένα-δύο κουτιά φάρμακα.

Οι σάκοι μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ, στηρίζοντας το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μεγαρέων, συγκέντρωσαν φάρμακα με τη στήριξη του Δήμου Μεγαρέων για τους αναξιοπαθούντες και απόρους πολίτες της περιοχής των Μεγάρων. 10 μεγάλοι σάκοι ήταν ο απολογισμός στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Μεγάρων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν φάρμακα σπάνια υψηλού κόστους για εξειδικευμένες θεραπείες.

Το Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374

Επόμενος Σταθμός το Σάββατο 25 Μαΐου Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων (Πανόρμου 16,Αμπελόκηποι)