Δράσεις του Κέντρου Ημέρας Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ορμώμενοι από την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας  του Κέντρου Ημέρας Χίου υλοποιούν μία σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο άρθρο με θέμα τις ψυχοσωματικές διαταραχές. Στο άρθρο αυτό έγινε αναφορά στην αιτιογένεση των ψυχοσωματικών διαταραχών αλλά και σε πρακτικούς καθημερινούς τρόπους αυτοβοήθειας με στόχο να στηρίξουμε τον εαυτό μας και να δράσουμε προληπτικά.
Επιπλέον, την ίδια ημέρα, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές του Κέντρου Ημέρας,  ενημέρωσαν την κοινότητα για τις ψυχικές διαταραχές ενώ διένειμαν και ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Ημέρας.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η συνεργασία του Κέντρου Ημέρας Χίου με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 20:00 μμ θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» αναπτύσσεται ακολουθώντας δύο ιδεολογικούς άξονες. Ο πρώτος είναι αυτός που αφορά το «πρόβλημα» του βασιλιά, οι δυσκολίες δηλ. που παρουσιάζει στην ομιλία του, και ο δεύτερος η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ αυτού και ενός λογοθεραπευτή, ο οποίος παρ’ ότι εμπειρικός καλείται να θεραπεύσει τη ψυχή και το λόγο του Βασιλιά.

Οι ανωτέρω δράσεις υλοποιούνται στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της κοινότητας για την ψυχική υγεία.

afisa_King's Speech