Δράσεις για Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day), η οποία καθιερώθηκε  με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, η το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας και έπειτα από κάλεσμα της εκπαιδευτικού κ Αγγελική Κοραή, πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες στους  μαθητές της Ά Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Επισημαίνουμε πως το Επιστημονικό Προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας , μετά από παρακολούθηση και πιστοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στη Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στο φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του, μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δομής 24410-22310 ή να έρχονται κατευθείαν σε επαφή με τους υπευθύνους στο χώρο της Μονάδας, Τρικάλων 183.

KH Karditsas_Asfales Internet (2)Η κα Ειρήνη Στάμου Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Καρδίτσας, εξήγησε  πως το διαδίκτυο, αποτελεί πλέον στοιχείο της ζωής μας αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείται σχετίζεται κατά πολύ με τις ανάγκες των ατόμων. Κρύβει δε κινδύνους και παγίδες για τους νέους που μόνο με την επικοινωνία και την υποστήριξη της οικογένειας μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αναφέρθηκε στις μορφές και στις ενδείξεις εθισμού νέων στο διαδίκτυο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.