Διοργάνωση ομιλιών με θέμα «Εισαγωγή στην Άνοια – Η Λειτουργία της Μνήμης

Η Ολοκληρωμένη Μονάδα Alzheimer  και Συναφών Παθήσεων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ομιλία στο Α’ ΚΑΠΗ Χαλανδρίου και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 ομιλία στο Β’ ΚΑΠΗ Χαλανδρίου  με θέμα « Εισαγωγή στην Άνοια – Η λειτουργία της Μνήμης».

Τις ομιλίες παρακολούθησαν συνολικά 50 άτομα και παρουσιάστηκαν οι δομές και τα προγράμματα της ΑΜΚΕ Αποστολή, καθώς και οι υπηρεσίες που παρέχονται στο οικοτροφείο και το κέντρο ημέρας της Μονάδας. Αναφέρθηκαν πληροφορίες σχετικά με  τον ορισμό και τους τύπους της άνοιας, με έμφαση στην νόσο Alzheimer, ενώ παρατέθηκαν επιδημιολογικά στοιχεία της νόσου. Στην συνέχεια, έγινε περιγραφή των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων που εφαρμόζονται στην Μονάδα και τα οφέλη αυτών. Τέλος, έγινε αναφορά στο φορτίο των φροντιστών.

Μετά τη λήξη των ομιλιών η επιστημονική ομάδα απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκομένων και χορηγήθηκαν δωρεάν νευροψυχολογικές δοκιμασίες στους ενδιαφερομένους, για την αξιολόγηση του επιπέδου μνήμης, ενώ δόθηκαν και ενημερωτικά έντυπα. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την ψυχολόγο και ο συντονισμός από την κοινωνική λειτουργό της Μονάδας μας.