Για άλλη μια φορά η τεχνολογία βελτιώνει την καθημερινότητα ατόμων με κινητική προβλήματα

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε την τεχνολογία να βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, προβλήματα στην ακοή και την όραση και γενικότερα σε ανθρώπους που αδυνατούν να απολαμβάνουν μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, νέα τεχνολογικά επιτεύγματα εφευρίσκονται για τη βοήθεια ανθρώπων με τέτοιου είδους προβλήματα.

Από ότι φαίνεται η τεχνολογία απομακρυσμένης εργασίας δεν εφαρμόζεται μόνο σε επαγγελματίες που εργάζονται από το σπίτι ή κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Ένα 6χρονο αγόρι από τη Νέα Υόρκη με σοβαρές αλλεργίες οι οποίες καθιστούν αδύνατο στο νεαρό μαθητή της πρώτης δημοτικού να παρακολουθήσει τα μαθήματά του από την αίθουσα διδασκαλίας, κατάφερε να είναι παρόν ακόμη και χωρίς τη φυσική του παρουσία στην τάξη!

Με τη χρήση μιας ρομποτικής συσκευής, ο νεαρός Devon Carrow, παρακολουθεί τα μαθήματά του κανονικότητα, έχοντας επαφή ακόμη και με τους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια της παράδοσης.

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία περιέχει κάμερα, μικρόφωνο και μια οθόνη, μέσω της οποίας ο νεαρός Devon, δηλώνει παρών!

Πηγή: SecNews/nooz.gr