Βράβευση της «Αποστολής» στο Υπουργείο Εξωτερικών

Το φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τιμήθηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.).

Στη κατάμεστη αίθουσα από φοιτητές «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών και στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα: «Πολιτικές Ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και η Διεθνής Κοινότητα», ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, παρέδωσε το βραβείο στον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Εκπρόσωποι Πρεσβειών της Μέσης Ανατολής, και σημαίνοντα πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Εκτός του κ. Δήμτσα βραβεύτηκαν ο κ. Θάνος Βερέμης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Πολιτική Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας και ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Ο κ. Δήμτσας αφού παρέλαβε το βραβείο  της «Αποστολής»,  χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, θεωρώ τιμή για μένα που βρίσκομαι ανάμεσα σας και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για το βραβείο το οποίο αποδίδεται. Όμως θεωρώ υποχρέωση μου ν’ αφιερώσω την ιδιαίτερη αυτή τιμή σε όλους τους συνεργάτες μου στην «Αποστολή» που εργάζονται αδιάκοπα για το όραμα του Οργανισμού,  το οποίο εστιάζεται σε κάθε θυσία να ενισχύουμε και να βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας. Σήμερα βραβεύεται η προσπάθεια, η κάθε ανώνυμη συνεισφορά με ορόσημο τον πλησίον, είναι μια αναγνώριση που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να βοηθήσουμε όλοι μαζί ν’ αλλάξει η ζωή μας».