Ένας Χρόνος «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΚΑΙ με την υποστήριξη 30 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 30 Δήμων της Αττικής

  • 15/6/2013 – Συγκέντρωση Φαρμάκων στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν εδώ και ένα χρόνο στο κάλεσμα Αγάπης και Αλληλεγγύης προς το Συνάνθρωπο που ξεκίνησαν στις 16 ιουνίου 2012 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μέσα από τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» Μεγάλη επιτυχία είχε και η σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων στον ιερό Ναό του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

Κατά το χρόνο που πέρασε, η δράση ολοκληρώθηκε στην Αττική με την υποστήριξη 30 Δήμων της Αττικής και 30 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

1xronos_Oloi mazi & stin Ygeia (2)Όλο αυτό το διάστημα η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και συγκινητική. Άνθρωποι του πόνου που έχασαν τους δικούς τους προσέτρεξαν στις συλλογές φαρμάκων μας για να προσφέρουν το φάρμακο που δεν έσωσε το συγγενή τους, μπορεί όμως να σώσει το συνάνθρωπό τους. Με το αίσθημα της αλληλεγγύης να κορυφώνεται κάθε Σάββατο σε κάθε δράση, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, για να ακολουθήσει η διαλογή τους και η κατηγοριοποίηση τους. Άνθρωποι μαυροφορεμένοι που κατέθεταν φάρμακα πανάκριβα και σπάνια για να σώσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπο που τα έχει ανάγκη, ήταν μια συνηθισμένη εικόνα κάθε Σαββάτου.  Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας χτίζουμε κάθε μέρα, ένα χρόνο τώρα,  για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί το καταφύγιο, όχι μόνο της ιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και της παρηγοράς και ανακούφισης για όποιον μας έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν ή αγόρασαν. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πάνω από όλα τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την ενεργό συμμετοχή τους. Χάρη σε αυτούς, καθημερινά λαμβάνουν τα φάρμακά τους ΔΩΡΕΑΝ 300 ανασφάλιστοι ασθενείς.

Μαζί ξεκινήσαμε – Μαζί συνεχίζουμε. Με ένα στόχο: Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει η όλη προσπάθεια. Αξίζει κάθε βήμα της. Τότε αξίζουμε κι εμείς…όλοι μαζί.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν στα πρώτα γενέθλια του «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωστής Δήμτσας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με 300 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Εδράζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.