Ενημερωτική Ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το Κατ’ Οίκον Τμήμα Νοσηλείας Λακωνίας
Ακόμα μία ενημερωτική δράση του Τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά ενημερωτική δράση προς τους κατοίκους της Σπάρτης, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Όπως και τις προηγούμενες φορές η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Η ομάδα του Κατ’ Οίκον Νοσηλεία ήρθε σε επαφή με σαράντα περίπου κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσαν αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δομής της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και στη συνέχεια τους μοίρασαν έντυπο υλικό.
Η τοπική κοινότητα δείχνει έντονα το ενδιαφέρον της και για τον λόγο αυτό, το προσωπικό του Κατ’ Οίκον Τμήματος Νοσηλείας θα βρίσκεται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης με σκοπό την στήριξη των συνανθρώπων μας που νιώθουν την ανάγκη να συμβουλευτούν έναν ειδικό ψυχικής υγείας καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες.
Το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.
Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αποτελείται από έναν Ψυχίατρο, μια Ψυχολόγο, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση) νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).