Ομιλία με θέμα την Ενδοοικογενειακή Βία πραγματοποίησε το Τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Λακωνίας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” 

Με μεγάλη επιτυχία, το Τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννη, ομιλία με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία». Η δράση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη «Η ΠΡΟΟΔΟΣ». Η τοπική κοινότητα έδειξε ενδιαφέρον καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν έντονη. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, αφού τα θύματα συνεχώς αυξάνονται. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να γίνει τουλάχιστον ένα  μικρό βήμα στο δρόμο για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Το τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του έργου «Ολοκληρωμένη Κοινοτική Θεραπεία και Κατ’ οίκον Νοσηλεία από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της ΑΠΟΣΤΟΛΗ» 5045793, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του τμήματος αποτελείται από έναν ψυχίατρο, μία ψυχολόγο, μία κοινωνική λειτουργό και μία νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση), νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27310 25480 ή να επισκέπτονται τη σελίδα στο Facebook.