Η καταπολέμηση της φτώχειας κοινός στόχος της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης, όπου είχε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και στελέχη του οργανισμού.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σταμάτης ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με στόχο τη συμπαράσταση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε δοκιμαζόμενους πληθυσμούς σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η κοινωνική προστασία, η κατ’ οίκον φροντίδα, η εκπαίδευση στη φροντίδα ηλικιωμένων, η υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και η στήριξη αστέγων και ατόμων που τελούν σε συνθήκες φτώχειας. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σταμάτης συνεχάρη τον κ. Δήμτσα για την ευρεία και πολυσχιδή δράση της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» τονίζοντας ότι η Γενική Γραμματεία θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αποτελεί ένα ουσιαστικό στήριγμα για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, εκδηλώνοντας έμπρακτα τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς χωρίς διακρίσεις. Η Εκκλησία υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου επιτελεί ένα πολυεπίπεδο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο και τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν πρότυπο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για όλους μας».  

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε ότι: «η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεχίζει το κοινωνικό της έργο και σε στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία θα σχεδιάσει μέτρα στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αποφασίσαμε μια γόνιμη σύμπραξη μαζί σας, με σκοπό την δημιουργία και νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής ευαισθητοποίησης για Ρομά και Αστέγους την ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης».